Βιοκλιματικός Σχεδιασμός
Παθητικό Κτίριο
Υβριδικό Κτίριο
Αυτόνομο Ενεργειακά Κτίριο
Διαχείριση Ενέργειας (BEMS)

 

+30.6934.00.4924

Γραφείο Αθήνας: Ποσειδώνος 1, Άλιμος

[email protected]

Κατασκευές Ενεργειακών Κτιρίων

 
Τα κτίρια στην Ελλάδα καταναλώνουν περίπου το 40% της τελικής ενέργειας, επιβαρύνοντας κατά μεγάλο ποσοστό τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2), γεγονός που όλοι αγνοούμε καθώς τόσα χρόνια δεν έχουμε εκπαιδευτεί σε ζητήματα ατομικής ενεργειακής πολιτικής.

 

Αν δεν προβούμε στην ενεργειακή και περιβαλλοντική αναβάθμισή τους, τότε μέχρι το 2020 θα υπάρξει αύξηση της κατανάλωσης ενέργειας κατά 19%, σε σχέση με το 2010, που σημαίνει ότι θα έχουμε πληρώσει 21 δις ευρώ για επιμέρους κτιριακές επεμβάσεις και 70 δις ευρώ για να καλύψουμε τις ενεργειακές μας ανάγκες.


Η φάση του σχεδιασμού ενός κτιρίου είναι κρίσιμη γιατί καθορίζει την ενεργειακή συμπεριφορά του. Ο ενεργειακός σχεδιασμός και κατασκευή έχει σαν στόχο την ελαχιστοποίηση της καταναλισκόμενης ενέργειας, με ταυτόχρονη διατήρηση των συνθηκών άνεσης ή ακόμη και με βελτίωση τους.


Ο ενεργειακός σχεδιασμός στηρίζεται σε τέσσερις αρχές:

 • Εφαρμογή βιοκλιματικού σχεδιασμού κτιρίων και περιβάλλοντος χώρου

 • Χρήση κατάλληλων συστημάτων χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας

 • Ενεργειακή διαχείριση με κατάλληλο σύστημα που εξασφαλίζει τη διαρκή επιτήρηση και τον έλεγχο των ενεργειακών συστημάτων του κτιρίου. Το σύστημα BEMS (Building Energy Management System), αποτελεί τη μοναδική λύση για την συντονισμένη και ορθολογική λειτουργία και διαχείριση των σύγχρονων εγκαταστάσεων σε μεσαία και μεγάλα κτιριακά συγκροτήματα

 • Αξιοποίηση των διαθέσιμων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Α.Π.Ε.) για τη μερική ή ολική κάλυψη των ενεργειακών αναγκών του κτιρίου.

 

Ένα κτίριο χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης εξασφαλίζει μέγιστη άνεση για τους ενοίκους, τόσο κατά την διάρκεια του χειμώνα όσο και κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, με ελάχιστη ή μηδενική συμβατική θέρμανση και χωρίς ενεργή ψύξη.

 

Οι προτεινόμενες παρεμβάσεις ποικίλουν, και είναι προσανατολισμένες στο να ικανοποιούν τις ιδιαίτερες απαιτήσεις κάθε εμπορικού κτιρίου.

 

Συγκεκριμένα οι παρεμβάσεις που εφαρμόζει η TRIEDRASI αφορούν:

 • Κτιριακό κέλυφος

 • Φωτισμό

 • Ηλεκτρικά φορτία

 • Θέρμανση-Κλιματισμός

 • Ζεστά Νερά Χρήσης (ΖΝΧ)

 • Διαχείριση Συστημάτων και Ενέργειας

 • Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (φωτοβολταϊκά, ανεμογεννήτριες, γεωθερμία, ηλιοθερμία για υποβοήθηση θέρμανσης και Ζ.Ν.Χ, ηλιακοί θερμοσίφωνες κ.α.)

 

Το κόστος της επένδυσης μπορεί να είναι υψηλότερο για ένα κτίριο χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης σε σύγκριση με ένα συμβατικό, αλλά το χαμηλό λειτουργικό κόστος καθιστά ένα τέτοιο κτίριο πιο οικονομικό, καθ' όλη τη διάρκεια ζωής του και αποτελεί οικονομική επένδυση ανεξάρτητα από την τρέχουσα τεχνολογία στον τομέα των κατασκευών και την συνεχής αύξηση των τιμών του ρεύματος και των λογαριασμών.

 

Για παράδειγμα, για μία αύξηση της τιμής 3% το χρόνο, το όφελος στο κόστος από τα μέτρα για ενεργειακή απόδοση, για μία περίοδο 40 χρόνων θα είναι περίπου 150€/m². Επιπλέον, τα κτίρια χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης είναι προετοιμασμένα για ελλείψεις σε ενέργεια ή για μπλακ άουτ και παρέχουν σταθερότητα στη θερμοκρασία.

Συμπληρώστε το όνομά σας
Συμπληρώστε κινητό σας τηλέφωνο
Συμπληρώστε σταθερό σας τηλέφωνο
Συμπληρώστε το μήνυμά σας

Λάθος αποτέλεσμα